Några liter överblivna jordgubbar efter midsommarfirandet passade utmärkt till att förvandlas till sylt. Vanligtvis brukar jag slänga i en delad vaniljstång i syltkoket, men denna gången fick det bli några teskedar vaniljsocker istället.
Recept, enkel jordgubbssylt:
3 liter sköljda, rensade & delade jordgubbar
5-6 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Lägg jordgubbarna i en gryta, fyll på med socker & vaniljsocker. Låt koka upp, skumma av & häll sedan upp sylten i varma, rengjorda burkar (värm burkarna i ugnen på ca 100 grader). Sätt på locket & låt de stå framme & svalna av innan de sedan förvaras i kylskåpet. Lätt som en plätt!
A few liters of leftover strawberries after midsummer turned into jam. Usually, I toss in a split vanilla bean in the jam, but this time I uses a few teaspoons vanilla sugar instead.
Recipe for simple strawberry jam:
3 liters rinsed, cleaned & shared strawberries
5-6 cups jam sugar
4 tsp vanilla sugar
Place the strawberries in a pot, fill up with sugar & vanilla sugar. Make it boil, skim off & then pour the jam into hot, sterilized jars (heats the jars in the oven at about 100 degrees). Put the lid on & let them cool off before they are stored in the refrigerator. Piece of cake!
Härliga sommarbär blir till sylt...
Socker hälls i grytan & blandas med jordgubbarna...
Smarta etiketter från Lagerhaus...
3 liter jordgubbar resulterade i 4 burkar sylt. Snart dags för en pannkakslunch ute på altanen ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar