Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

tisdag 25 juni 2013

Recept på enkel jordgubbssylt

Några liter överblivna jordgubbar efter midsommarfirandet passade utmärkt till att förvandlas till sylt. Vanligtvis brukar jag slänga i en delad vaniljstång i syltkoket, men denna gången fick det bli några teskedar vaniljsocker istället.

Recept, enkel jordgubbssylt:
3 liter sköljda, rensade & delade jordgubbar
5-6 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker

Lägg jordgubbarna i en gryta, fyll på med socker & vaniljsocker. Låt koka upp, skumma av & häll sedan upp sylten i varma, rengjorda burkar (värm burkarna i ugnen på ca 100 grader). Sätt på locket & låt de stå framme & svalna av innan de sedan förvaras i kylskåpet. Lätt som en plätt!

A few liters of leftover strawberries after midsummer turned into jam. Usually, I toss in a split vanilla bean in the jam, but this time I uses a few teaspoons vanilla sugar instead.

Recipe for simple strawberry jam:
3 liters rinsed, cleaned & shared strawberries
5-6 cups jam sugar
4 tsp vanilla sugar

Place the strawberries in a pot, fill up with sugar & vanilla sugar. Make it boil, skim off & then pour the jam into hot, sterilized jars (heats the jars in the oven at about 100 degrees). Put the lid on & let them cool off before they are stored in the refrigerator. Piece of cake!



Härliga sommarbär blir till sylt...
 Socker hälls i grytan & blandas med jordgubbarna...
Ljuvligt doftande syltkok...
 Smarta etiketter från Lagerhaus...
3 liter jordgubbar resulterade i 4 burkar sylt. Snart dags för en pannkakslunch ute på altanen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar