Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

onsdag 5 oktober 2011

Vi körde hårt ut helgen som passerade också med mera rådjur till middag. Denna gången blev det varsin innerfilé med rotsaksgratäng & rödvinssås, behöver jag säga hur gott det var ;0)

Last weekend we had fillet of venison with gratin of root vegetables & red wine sauce -do I need to say how good it tasted ;0)


Det var inget höstväder, snarare sensommar väder men ändå fick jag sådan lust på pepparkakor med ädelost så det fick det bli tillsammans med hemkokt plommonmarmelad -ALDRIG fel denna kombo :0)
Daniel kokade rödvinssås, här har han startat med att fräsa morot, palsternacka, lök, vitlök, enbär, timjan & rosmarin i smör innan det brändes av med socker...
Sedan hällde han på rödvin & tuttade eld -mest för skojs skull ;0)
En skvätt vatten, fond, lite mera vin & sedan fick det stå & koka ner en timme (minst en,gärna flera) :0)
Mot slutet smakade vi av & checkade läget & redde av den en smula. Blir det över några droppar av såsen efter middagen så fryser vi alltid in det, funkar super!
Daniel pysslar om köttet...
Köttet är klart & skärs upp...
Min man kan det där med stekgrader :0)
Serverat!
Alldeles lagom mycket kött & alldeles, alldeles underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar