Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

måndag 1 november 2010

Smyg premiär

Jag har varit så sugen på glögg ett bra tag nu så i fredags blev det smyg premiär hemma i köket innan middagen. SÅ GOTT, tröttnar aldrig på glögg. Har även fyllt upp barskåpet med ett par flaskor av årets glögg från BLOSSA. Årets smak är saffran presenterad i en guldfärgad flaska, men den har vi i nallat av än. Till middag blev det en rostbiff som Daniel pysslade om i lergryta med porter, potatisgratäng, portersås & grönsaker. Så även om vi blev hemma istället för bort bjudna på middag hemma hos vänner, blev det fredags mys på hög nivå :0)

Transaltion: I just LOVE glögg, the a hot traditional drink we having in december here in Sweden, but I´ll just had to have glögg NOW. So last friday before dinner we had glögg toghter with gingerbread & blue cheese, taste so good. For dinner Daniel made a rostbeef with porter in the owen, served with a creamy potato gratin & vegetables. From the start we were suppose to visit friends for dinner, illness stopped us. Instead we made a not to bad dinner owerselfs :0)

Det enda pynt som kanske kan liknas vid Halloween pynt hemma hos oss, gravljus som har jag köpt på Sicilien för inga pengar alls, sprider just nu höst mys på kvällarna :0)
Kitschigt roliga bilder på ljusen, I LIKE!
Vi dricker glögg ur arabiska teglas med mandel från Saltå Kvarn & gula russin.
Numera ett svenskt klassiskt tilltugg till glöggen, pepparkaka med ädelsost, jag föredrar St Agur på min pepparkakor :0)
Fin fin rostbiff hamnar i lergryta tillsammans med rotfrukter & porter.
SLOW COOKING, här äntligen klar!
Daniel använde termometer för att se när köttet var klart, 60-64 grader för medium rosa kött.
Härligt rosa rostbiff skärs upp efter den har fått vila en stund.
Perfekt!
Serverat tillsammans med potatisgratäng, gräddsås med portersky från steken, grönsaker från lergrytan &...
broccoli, till detta dracks självklart rödvin :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar