Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

onsdag 18 maj 2011

Flamberad fläskfilé med tillbehör

I lördags hade vi tänk grilla men kraftigt regn hindrade oss. En bankad fläskfilé som hade legat i marinad hela dagen fick istället stekas, men Daniel skojade till det hela med en flambering :0)

Last saturday we made flamed pork fillet with lovely vegetables & aioli with garlic :0)


En skvätt rom över fläskfilén...
Fläskfilé on fire! Det är sån´t här som är kul att skoja till det med hemma i köket när man är stolt ägare av en gasspis :0)
Ugnsrostad Österlen potatis med en vacker gul färg & det vackra namnet Laura, morötter, vit paprika & aubergine.
Gör så här: Skrubba potatisen & skär i klyftor, skala & dela morötterna, lägg ner i saltat vatten & koka upp, låt koka 2-3 minuter. Häll av vattnet & lägg upp potatisen & morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda 1 grönsaksbuljongtärning med 1 msk kokande vatten, en rejäl skvätt kallpressad rapsolja, svartpeppar, hackade färska örter -gärna persilja, timjan & rosmarin. Häll över blandningen & strö över råsocker, ställ i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Ta ut plåten & lägg på delad & urkärnad paprika & skivor av aubergine -eller de grönsaker man har hemma eller föredrar. Ställ tillbaka ytterligare 5-10 minuter i ugnen. KLART!
Att skiva en färdig fläskfilé något tunnare är helt klart läckrare. Krispigt ugnsrostade grönsaker & hemlagad vitlöksaioli. Super god mat trots inställd grillning ;0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar