Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

söndag 16 januari 2011

En kväll fylld av lyx -del 1

Väldigt sällan äter man sådan mat som vi åt igår hemma hos Daniel Lindgren som till vardags är köksmästare på Atmosfär, en man som vet hur det ska röras i grytorna för att få bästa resultat. Allt som serverades var självklart lagat från grunden, vi fick en färgstark palett av finaste mat, allt från hummer till vild andbröst, hembakade kakor & knäckig sås med salt... Blev många bilder på mat, så första delen blir det fokus på maten. Känner mig nu super inspirerad att avancera, nya idéer kommer absolut provas framöver i köket. Daniel du är en pärla i köket tillsammans med din bättre hälft Frida, TACK FÖR SUPER LYXIG MAT & EN FIN KVÄLL HEMMA HOS ER! Sammanfattar kvällen: MATORGIE!

Translation: A lovely luxury evning at our friends Frida & Daniel. It´s very unusual to eat such a fabulous food home at someone as we did yesterday. Daniel is the head chef at Atmosfär & he really knows how to cook, THNAKS!

En liten gå bort present som vi hade med oss, från vårt tidigare besök i Lund under dagen så blev det praliner från Alhlgrens konfektyr.
Kvällens värdinna Frida organiserar små läckra canapéer till...
en mycket fin skumpa från 1996 som låg på kylning :0)
Champange hälls upp av...
kvällens värd Daniel.
Delikata helt perfekta mumsbitar till skumpan :0)
Smördegssnurror med pesto på soltorkade tomater & gåslever toppad med marmelad, sååå gott!
Krustader med svamp fyllning som bara smälte i munnen...
Kyckling & bacon...
Även snygga skedar med gubbröra, snacka om välkomnande entré! Plus för servering på spegel, enligt mig både elegant & kitschigt...
Sedan var det dags att sätta oss till bords...
Längs ut med väggarna stod urdruckna vinflaskor med forna lite finare innehåll så att säga ;0)
Vitt vin fylldes upp till rätt nummer 1...
En kryddburk med lock sattes framför var & en...
Under locket fanns en anrättning i flera lager, minns inte allt men bland annat ärt puré, bondbönor & härlig hummer :0)
Älskar denna storlek på portioner, man lägger märke till smak & konsistens så mycket mer...
Några ur kvällens middags sällskap, Frida, Christer -en annan av mina absoluta favorit kockar & Anna-Sara... Mer om oss gäster i nästa inlägg...
Rätt nummer 2, pasta fylld med oxsvans serverad i consumer...
Snyggt & självklart mycket gott!
Som rätt nummer 3 fick vi in varsin mjuk kula av mango sorbet med Madagaskar vanilj för att friska upp gommen...
Rätt nummer 4, vild andbröst med krämig puré på jordärtskock, grönsaker & ljuvlig sås...
Smakade exakt så gott som det ser ut att göra, säger bara: DETTA KÖTT!
Rätt nummer 5, en symfoni av ljuvliga smaker, knäck sås med salt -WOW! chokladfondant, glass, sorbet, något med hasselnötter... Ja ni ser själva, inga sorger & besvikelser här inte!
JUST LOVE THIS!
Den som inte äter med ögat ljuger...
Anna-Sara fick en egen dessert med äpple & mandel :0)
Vi fortsatte sedan med kaffe :0)
Å killen till värd hade bara slängt ihop makaroner, heaven...
Tralalala, underbart med mat orgie!
Choklad också! Ni förstår inte hur gott allt smakade, har ni oturen att inte känna Daniel & Frida så rekommenderar jag istället att ni gör ett besök på Atmosfär!
Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar