Ett annat säkert kort som tillverkas varje år är Mozartkulor. Jag tror att antingen älskar man eller hatar dem, jag älskar dem, min man hatar dem. Klassiska är dem i vilket fall som helst.
Translation: I make Mozartkulor every year for christmas. I think you love or hate them. I love them, my husband hate them. Anyway, the are classic!
Nougat från Odense är helt klart den bästa att använda...
Lika så mandelmassan från Odense.
Recept: Skiva ca 1/2 cm bitar av mandelmassan & lagom stora bitar an nougaten så den passar mandelmassan...
Rulla nougatbiten till en liten kula, lägg den i mandelsmassebiten & förslut, rulla till en boll.
Fina kulor av mandelmassa med nougat inuti.
Smält 70% mörk choklad i vattenbad, doppa kulorna i chokladen & låt stelna svalt på bakplåtspapper.
I år lyxade jag med dekor på Mozartkulorna. Smälte vit choklad i vattenbad som jag sedan gjorde streck med på den mörka chokladen.
Klara att avnjuta, här tillsammans med polkaknäcken :0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar