Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

fredag 10 december 2010

Juliga saffransskorpor

Kanpriga saffransskorpor är nu mera ett måste hemma hos oss i december, sen att min man ogillar saffran är en helt annan sak. Jag använder Leila´s recept, snabbt & enkelt, förutom ett litet misstag från mig själv i år... Här kommer receptet!

Translation: Every december I bake thoose crunchy saffrons cookies, me husband dosen´t like saffron but that´s another story. I use a recipe from Leila, she is a really popular in Sweden & makes amazing cakes. I made a mistake this year, you will se... Anyway, here is the recipe!

Så här snygga är skorporna på bild i Leila´s A piece of cake, boken finns bland annat att köpa hos Adlibris...
Recept: Smält 150 g smör & tillsätt 1 g dvs 2 påsar saffran.
Snygg kontrast, gult smör möter röd saffran...
Häll upp smörblandningen i en skål, tillsätt 2 ägg under omrörning...
Tillsätt 1 1/2 dl socker &....
1 1/2 tsk bakpulver...
STOP!!! I receptet står det ingenting om att grovhacka mandeln, så jag tillsatte glatt 1 1/2 dl hel mandel, men den hela mandeln försvårade delningen senare. SÅ grovhacka 1 1/2 dl mandel är mitt tips.
Sedan i med 5 dl vetemjöl...
Blanda ihop till en fast deg.
Forma degen till tre längder & lägg dem på en plåt med bakplåtspapper...
Grädda dem i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Ta ut längderna & sänk ugnen till 125 grader.
Skär längdern i ca 1 cm tjocka skivor. Ni ser här hur svårt det blev att dela längderna när mandeln var hel.
Torka i skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Dem snyggaste skorporna hamnade i en glasburk som numera står på kökshyllan,
gott & snyggt - I LIKE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar