Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

söndag 8 augusti 2010

Härliga fredag

Buzy helg, men nu har jag en stund över framför datorn :0)
På fredags eftermiddag fick vi besök av Falkenbergare & Varbergare, vi inledde med plockmat på altanen, innan middagen serverades inne i huset. Maten blev mycket lyckad, några nya inslag hamnade på meny´n & som garanterat kommer återkomma. Det gästande sällskapet övernattade på Radisson Sas Hotel, innan vi sedan åter möttes på centralstationen & steg på tåget mot Köpenhamn. Ska också nämna att sällskapet var mycket missnöjda med frukosten på hotellet. För dem nu som har planer på att någon gång bo där, rekommenderas att beställa frukosten upp till rummet för en extra kostnad av 50,-. Nästa gång Köpenhamn :0)

Pappa & son i matchande kepsar, väntar på farmor & co :0)
Per & Tina från Varberg är mycket goda vänner med Daniel´s styvfar Ulf & mamma Lotta :0)
Vi startade med plockmat på altanen, jag hade bakat surdegs baguetter &...
mixat ihop en tapenade av gröna oliver & så lax tartar på sked.
Rena hälsokosten, återkommer i senare inlägg med recept, ur läckert, innan har vi bara serverat denna rätt i större coctail glas, men på sked som här kändes lite roligare.
Gul gazpacho med recept från mäster kocken Jonas på St Herrestads Gästis. TACK för alla tips Jonas!
Glasen som används dricks det i vanliga fall whiskey ur & kommer från IKEA.
Farmor & Alfons :0)
En glad & fin Tina :0)
Efter dem första rätterna fyllde vi på dryck i gästernas glas & smet själva in i köket & började tillaga huvudrätten. Daniel fixade till denna ljuvligt fina kalvfilé från Özzen.
Jag fixade med förkokt färskpotatis, morötter, paprika & lök som lades på en klädd plåt. Här smular jag över färsk timjan & rosmarin.
Sedan över med raps olja med timjan, & en utrörd grönsaksbuljong tärning i 3 msk kokande vatten, svartpeppar & farinsocker. Bakas i 200 grader i 20-25 minuter. Se sista 10 min tillsatte jag gula körsbärstomater.
Kalvfilén hel stektes & här är Daniel igång med att steka färska kantareller till svampsås.
Rotfrukterna serverades på ett stort fat toppad med röda vinbär från trädgården. Perfekt stekgrad på kalvfilén & fyllig kantarellsås :0) Höstliknande tallrik.
Jag i "renovering pågår" köket i en klänning som har blivit en favorit i sommar, osannolikt från Ellos faktiskt. Arrangerar dessert.
Dessert: Champange toppad jordgubbssoppa med mascarponeglass & kokosbiskvier. Recept är från Allt om mat, bytte ut vaniljglassen mor hemgjord mascarponeglass, SUCCÉ!!!
Sammansättningen av fredagens middag var perfekt enligt min smak & förhoppningsvis tyckte också våra gäster det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar