Silvia kaka
Bakat en super fluffig kaka idag efter ett recept från min mamma, så det blev ordentligt förmiddagsfika idag :0)
Recept: Vispa 3 ägg & 3 dl strösocker vitt & fluffigt.
Tillsätt 3 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver & 1 1/2 dl kallt vatten & rör till en jämn smet.
Häll smeten på bakplåtspapper & grädda ca.15 minuter i 175 grader.
Glasyr: 150 g smör, 1 1/2 dl strösocker, 3 tsk vaniljsocker & 2 äggulor - häll att i en kastrull & sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna.
Bred glasyren över kakan & strö sedan över kokos, skär sedan kakan i lagom stora rutor. Perfekta att frysa in, min frys är nu fylld :0)
Som godast, nybakad kaka med kaffe :0)
Lätt & luftig.
Några bilder på otroligt vackra tulpaner som pryder bordet :0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar