Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 20 mars 2014

Hälsobröd med zuccini & svarta vinbär

Älskar nyttiga bröd, experimenterar en hel del för tillfället. 
Här har jag låtit mig inspireras från en recept som kommer från denna underbara blogg. Ett bröd med riven zuccini & svarta vinbär. Brödet förvarar jag i frysen, styckfryst i skivor, lätt att ta fram.

1 bröd:
Ca 10 cm riven zuccini
1 dl svarta vinbär
2 dl mandelmjöl
2 dl grahamsmjöl (el glutenfritt alternativ)
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 ägg
1 1/2 dl linfrön
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl havremjölk (el kokosmjölk, mandelmjölk)

Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Mixa snabbt ihop kokosoljan med äggen, jag tycker att oljan löser sig bäst om man mixar de. Tillsätt mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna med vätskan & zuccini. Rulla bären i lite mjöl & vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 180 grader i ca 45-50 minuter.

Love the healthy bread, doing a lot of experimenting. 
Here I let myself be inspired by a recipe that comes from this wonderful blog. A bread with zucchini & black currants. I keep the bread in the freezer, individually frozen into slices. 

1 bread: 
10 cm grated zucchini 
1 cup black currants 
2 cups almond flour 
2 cups graham flour (or gluten-free options) 
1 tablespoon fibers
2 tbsp coconut oil 
2 eggs 
1 1/2 cup flax seeds 
3 teaspoons baking powder 
1 pinch of salt 
2 cups oat milk (or coconut milk, almond milk) 

Mix all dry ingredients in a bowl. Mix quickly together coconut oil with the eggs. Add the milk. Mix together the dry ingredients with liquid & zucchini. Add the berries rolled in a little flour & carefully turn them into the batter. Pour the batter into a loaf pan & bake in the oven at 180 C degrees for about 45-50 minutes.



 Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, för att få den jämt fördelad mixar jag drför snabbt ihop den med äggen.
 Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
 Zuccinin ska vara grovt riven.
Tillsätt vinbären allra sist & blanda försiktigt så de inte spricker.
 Toppat brödet med oskalade sesamfrön precis innan det ska gräddas.
Skär försiktigt upp brödet när det svalat. 
Jag virar in varje skiva i en bit plastfolie innan jag fryser in det i en påse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar