Älskar nyttiga bröd, experimenterar en hel del för tillfället.
Här har jag låtit mig inspireras från en recept som kommer från denna underbara blogg. Ett bröd med riven zuccini & svarta vinbär. Brödet förvarar jag i frysen, styckfryst i skivor, lätt att ta fram.
1 bröd:
Ca 10 cm riven zuccini
1 dl svarta vinbär
2 dl mandelmjöl
2 dl grahamsmjöl (el glutenfritt alternativ)
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 ägg
1 1/2 dl linfrön
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl havremjölk (el kokosmjölk, mandelmjölk)
Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Mixa snabbt ihop kokosoljan med äggen, jag tycker att oljan löser sig bäst om man mixar de. Tillsätt mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna med vätskan & zuccini. Rulla bären i lite mjöl & vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 180 grader i ca 45-50 minuter.
Love the healthy bread, doing a lot of experimenting.
Here I let myself be inspired by a recipe that comes from this wonderful blog. A bread with zucchini & black currants. I keep the bread in the freezer, individually frozen into slices.
1 bread:
10 cm grated zucchini
1 cup black currants
2 cups almond flour
2 cups graham flour (or gluten-free options)
1 tablespoon fibers
2 tbsp coconut oil
2 eggs
1 1/2 cup flax seeds
3 teaspoons baking powder
1 pinch of salt
2 cups oat milk (or coconut milk, almond milk)
Mix all dry ingredients in a bowl. Mix quickly together coconut oil with the eggs. Add the milk. Mix together the dry ingredients with liquid & zucchini. Add the berries rolled in a little flour & carefully turn them into the batter. Pour the batter into a loaf pan & bake in the oven at 180 C degrees for about 45-50 minutes.
Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, för att få den jämt fördelad mixar jag drför snabbt ihop den med äggen.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Zuccinin ska vara grovt riven.
Tillsätt vinbären allra sist & blanda försiktigt så de inte spricker.
Toppat brödet med oskalade sesamfrön precis innan det ska gräddas.
Skär försiktigt upp brödet när det svalat.
Jag virar in varje skiva i en bit plastfolie innan jag fryser in det i en påse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar