Oj, sämsta blogg närvaro ever för mig. Men ibland är det hektiskt, som nu. Känner mig ändå laddad, har missat att uppdatera om mängder med händelser, god mat & dryck. Till tredje advents middag idag blev det en gryta med kyckling, grönsaker, vitt vin & rosmarin. Spontan mat som värmde gott i brasans sken. Tredje advent ja, vad sjutton hände?!
Oops, the worst blog attendance ever for me. But sometimes it's hectic, as now. I have missed update lots of events, good food & drinks. For third Advent dinner today, I made a pot with chicken, vegetables, white wine & rosemary. Spontaneous food that warmed good in firelight. Third Advent yeah, what the heck happened?!
Älskar min Le Creuset gryta...
Först fräste jag färska klycklingklubbor i smör med örtsalt & svartpeppar. Sedan slängde jag i ett par skivade morötter, ett par gula lökar i klyftor, bitar av en zuccini & ett par finhackade vitlöksklyftor. Efter det hällde jag vitt vin, uppskattningsvis en flaska, 3-4 dl vatten, en klycklingbuljongtärning, två delade rosmarin kvistar & ett färskt lager blad. Sedan puttrade det under lock i ca 40 minuter...
När jag kokade mathavre tillsatte jag en halv strimlad purjolök & en burk kikärtor de sista fem minuterna.
Serverade grytan mathavre & med hemlagad äppelchutney...
Rustik gryta med kyckling, grönsaker, kikärtor & vitt vin med smak av rosmarin.
Jag utgår oftast från man tager vad man haver principen ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar