Klassisk tjeckisk mat är rustik mat, smakrik. Vi provade en hel del, deras skinkor & soppor gillade jag bäst. Ingen krispig & fräsch mat som jag annars är förtjust i, men enkelt.
Classic Czech food is rustic & tasty. We tested a lot, their ham & soups I liked best. No crispy & fresh food that I otherwise am fond of, but simple.
Prag Ham, skinkor som grillas över öppen eld i många timmar...
Skinkas serveras i rejäla stycken direkt i nybakat bröd. Enkelt.
Detta var något som man hittade i hela stan, en slags vetedeg som rullades runt metallrör & sedan tillagades över eld, med olika smaksättningar som kanel, kardemumma, mandel, valnöt, pistage...
Till vänster ett stycke bakverk som börjar bli klart. Man köper en bit som man sedan äter direkt till en kopp kaffe -nybakat fika helt enkelt ;)
En klassisk talltik att beställa in till ölen på puben. Olika skinkor & bacon, smakrik korv, gurka, stark senap & pepparrot -för absolut inga pengar alls.
Till en lunch åt vi på ett genuint ställe, trerätters för endast femtio svenska kronor + åtta kronor för en stor öl. Förrätt, grönsakssoppa med rågbröd.
Till huvudrätt smakrik gulasch i form av gryta med dumplings (deras dumplings är som ett mycket ljust & poröst bröd). Gott.
Till dessert ett bakverk. Skulle tro att samma deg som används till huvudrättens dumplings som även användes här till desserten. En bakad boll fylld med varma hallon, toppad med yoghurt & kakao. Sällsynt, men detta klarade jag inte att äta :(
Fortsättning följer...
Fortsättning följer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar