Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

onsdag 2 oktober 2013

Glutenfria frökex

Testade att baka några trevliga glutenfria frökex. Väldigt enkla att göra & går säkerligen att variera med olika smaksättningar för den som önskar. Denna gången använde jag sojamjöl & kallpressad raps olja, nästa gång blir det med mandelmjöl, eller med olivolja & örter. MUMS!

I baked some nice gluten-free seed crackers. Very simple to make & can be varied with different flavors for those who wish. This time I used soybean meal & rapeseed oil, next time it will be with almond flour, or with olive oil & herbs. YUM!


 Recept: Mät upp 3 dl blandade frön. Jag använde linfrön, solrosfrön, pumpafrön, oskalade sesamfrön & chia.
 Tillsätt 2 dl glutenfritt mjöl (ex sojamjöl, mandelmjöl),1 tsk salt, 2 dl kokande vatten & 1/ dl olja. Rör till en jämn smet.
 Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
 Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper över & tryck ut smeten,
så att den täcker hela plåten.
 Ta sedan bort det övre bakplåtspappret & grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
Klart!
Bryt sedan lagom stora bitar & förvara kexen i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar