Vi blev bjudna på en helt underbar sommarmeny hos våra vänner som driver St Herrestads Gästis, strax utanför Ystad på Österlen. Här förstår man hur man tar hand om råvarorna som samtliga är lokala. Genomtänkt, läckert & enkelt. När man sedan är mätt, trött & lycklig är det bara att checka in i ett av Gästis hotellrum för att sedan börja nästkommande dag med en lika härlig frukost buffé. TACK för en underbar vistelse!
We were invited to a wonderful summer menu at our friends who runs St Herrestads Gästis, just outside Ystad on Österlen. Here they understand how to take care of the raw materials, in a thoughtful & delicious way. THANKS for a wonderful stay!
Samtidigt som gästerna sitter & sippar på kallt rosé så skördar kockarna (Jonas & Christer) grönsaker & örter -närproducerat.
Alfons älskar detta ställe, så himla kul att både hälsa på sina vänner & få god mat :)
Ljuvligt franskt rosé...
Surdegsbröd...
Först ut, en svalkande gul gazpacho med melon, örter & grilla pilgrimsmussla...
Abborre med grönsakspaket & sparrissås. Troligtvis den godaste fisk jag smakat...
Grillat kött från granngården, Karlfälts Gård med dragonsmör...
Till köttet serverades en härlig sommar sallad med bland annat ost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri...
Vackert & gott...
Lokala ostar & hemlagad morotsmarmelad...
Som avslutning & pricken över i:et, en riktig sommardessert...
Med rostad kryddkaka, citronkräm, gammaldags vaniljglass & färska bär från trädgården.
TACK för att ni inspirerar & överträffar er själva varje gång!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar