Idag denna soliga tisdag & passande nog Emma dagen, bjuder jag er på receptet på min sommar fina grillade sallad :)
Recept, grillad sommar sallad (6-8 personer):
Lägg ruccola på ett stort fat & lägg sedan på följande.
Hyvla 2 zucchinis på tvären, ringla över olivolja & grilla skivorna på varje sida.
Grilla därefter halverade & urkärnade persikor eller nektariner.
Halvera späda små morötter, droppa över olivolja & grilla.
Toppa salladen med rostade pinjenötter, italiensk hårdost eller skånsk alpost & ätbara blommor.
Dressing, på en höft som ger ca 1 dl: Olivolja, balsamvinäger, rödvinsvinäger, citronsaft, blomster honung, grillade mosade vitlöksklyftor, finhackade färska örter, svartpeppar, flingsalt.
Häll över dressingen över salladen & servera direkt!
Today, on this sunny Tuesday I give you the recipe for my summer grilled salad :)
Recipes, grilled summer salad (6-8 people):
Place arugula on a large platter & then add the following.
Plane 2 zucchinis crosswise, spill with olive oil & grill on each side.
Roast then halved peaches or nectarines.
Halve small carrots, sprinkle with olive oil & grill.
Garnish the salad with toasted pine nuts, Italian hard cheese & edible flowers.
Dressing, on a hip that provide about 1 cup: Olive oil, balsamic vinegar, red wine vinegar, lemon juice, flower honey, grilled mashed garlic cloves, fine chopped fresh herbs, black pepper, salt flakes.
Pour the dressing over the salad & serve immediately!
Dekorera salladen med ätbara blommor :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar