Hittade kycklingfiléer i frysen som jag lyckades förvandla till piffiga kycklingspett på grillen, Asian style :)
Recept thaimarinad:
5 msk sweet chilisås
3 msk solja
3 msk fisksås
4 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
2 msk honung
saften + cest av en 1/2 lime
1 pressad vitlöksklyfta
rejäl bit riven ingefära
1 msk sesamfrön
Blanda alla ingredienser & blanda med kycklingbitar, låt stå i minst ett par timmar innan grillning.
Found chicken fillets in the freezer that I managed to turn into bbq chicken with Thai marinade.
Recipe Thai marinade:
5 tbsp sweet chilli sauce
3 tablespoon Solja
3 tablespoon fish sauce
4 tablespoon rice vinegar
1 tsp sesame oil
2 tablespoon honey
juice + cest of a 1/2 limes
1 clove garlic
big piece of grated ginger
1 tablespoon sesame seeds
Mix all ingredients & mix with the chicken pieces & leave for at least a few hours before grilling.
Några av ingredienserna till marinaden...
En 1/2 lime pressad i...
Dela kycklingfiléerna till lämpligt stora bitar för att senare sätta på spett, låt de vila minst ett par timmar i marinaden...
Trä upp kycklingen på spett...
Jag ser fram emot grillningen ;)
En lördags gin & tonic för följa med ut ;)
Först grillade jag grönsakerna till salladen. Tunt skivad zuccini, vänd i olja, salt & peppar...
Sedan grillades det späda, delade morötter & vitlök som ligger kvar i sitt skal...
Efter grönsakerna så var det kycklingspettens tur. Grillen ska vara het med ett rent galler...
Pensla med marinaden under grillningen...
Ingen stylish dukning, men asiatiskt kitsch är ett måste till asieninfluerad mat ;)
Sallad med äggnudlar (hade föredragit glasnudlar, med de var slut), grillade morötter, zuccini, apelsin & dressing med sweet chilisås, soja, pressad lime, liten aning sesamolja, rejäl bit finriven ingefära, honung, grillade, skalade & mosade vitlöksklyftor (2 st).
Låt dressingen stå minst en timme & dra till sig.
Mumsiga grillspett...
Dinner is served!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar