Midsommarplanerna eller rättare sagt, planerna för midsaommarmaten är redan satta. Vill tipsa om en härlig midsommardessert jag kom på för några år sedan, flädermousse med färska jordgubbar & knäckflan. Precis så fruktig som en bra sommardessert bör vara & inte för tung. Lovar given succé :)
Recept flädermousse, 6 portioner:
1 dl socker
3 st äggulor
3 st äggvitor
2 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
1 dl + 2 msk flädersaft
citronskal av knappt 1/2 citron
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Vispa äggulorna med socker & citronskal vitt & fluffigt.
Vispa grädden för sig & sedan äggvitorna för sig till ett hårt vitt blankt skum.
Häll saften i en kastrull & krama sedan vattnet ur gelatinbladen & lägg dem i saften, smält gelantinet på svag värme under omrörning. Häll saftblandningen i äggsmeten, rör sedan ner grädden. Vänd sist försiktigt ner äggvitorna.
Häll upp i sex stycken portionsglas & ställ kallt fram till servering.
Servera med färska jordgubbar samt ett litet knäckflan flan nerstucket i glaset. Toppa med basilika!
Our Midsummer plans or the plans for the Midsummer food are already set. Here is a lovely midsummer dessert I came up a few years ago, elder mousse with fresh strawberries & toffee crunch.
Detta ska jag bjuda mina midsommargäster på :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar