Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

fredag 28 juni 2013

Grillade kycklingvingar

Man får mycket mat för pengarna när man köper kycklingvingar. Jag köper mina färska hos en större halal handlare här i Malmö. Det finns så klart mänger med olika tillagningssätt & olika smaker man kan ge denna kycklingdel. Denna gången kom vi hastigt & lustigt på att vi ville äta just kycklingvingar, så det blev en snabb improviserad marinad som de fick vila i en kort stund under tiden som grillen tändes.

Recept till ca 4 personer:
1 1/2 kg kycklingvingar
1 dl ketschup
3 msk solja
3 msk rapsolja
3 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk smoked paprikapulver
chiliflakes & cayennepeppar
salt & svartpeppar
Blanda ihop allt i en skål, smaka av -ska vara starkt.
Lägg i kycklingvingarna & blanda. Låt stå i alla fall minst 30 minuter. Tänd grillen under tiden. Se fortsättningen vid grillen nedan...


 Kycklingvingar vilar i en snabb marinad...
 Grilla direkt, så vingarna får yta...
 Kolen hade jag i mitten denna gång, men man kan också ha kolen på ena sidan av grillen. Flytta sedan kycklingvingarna från kolen & grilla indirekt -med locket på!
 Rykande heta kycklingvingar.
Vi åt kycklingvingarna med en grillad sallad & en basilikagrön potatissallad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar