Man får mycket mat för pengarna när man köper kycklingvingar. Jag köper mina färska hos en större halal handlare här i Malmö. Det finns så klart mänger med olika tillagningssätt & olika smaker man kan ge denna kycklingdel. Denna gången kom vi hastigt & lustigt på att vi ville äta just kycklingvingar, så det blev en snabb improviserad marinad som de fick vila i en kort stund under tiden som grillen tändes.
Recept till ca 4 personer:
1 1/2 kg kycklingvingar
1 dl ketschup
3 msk solja
3 msk rapsolja
3 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk smoked paprikapulver
chiliflakes & cayennepeppar
salt & svartpeppar
Blanda ihop allt i en skål, smaka av -ska vara starkt.
Lägg i kycklingvingarna & blanda. Låt stå i alla fall minst 30 minuter. Tänd grillen under tiden. Se fortsättningen vid grillen nedan...
Kycklingvingar vilar i en snabb marinad...
Grilla direkt, så vingarna får yta...
Kolen hade jag i mitten denna gång, men man kan också ha kolen på ena sidan av grillen. Flytta sedan kycklingvingarna från kolen & grilla indirekt -med locket på!
Rykande heta kycklingvingar.
Vi åt kycklingvingarna med en grillad sallad & en basilikagrön potatissallad :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar