Här kommer ett tips på trevligt kökpyssel inför helgen, vårrullar på mitt sätt. Jag använder filodeg & gräddar dem i ugn istället för att använda traditionell vårulledeg som sedan friteras.
Here's a tip on on a nice dish for the weekend, spring rolls at my way.
Recept på en höft, ca 12 vårullar: Strimla 2 morötter, purjolök, champinjoner & spetskål. Fräs ca 400 g kalvfärs i lite smör & olja, tillsätt morötter & champinjoner, 2 finhackade vitlöksklyftor & en rejäl bit färsk riven ingefära. Krydda med salt & savrtpeppar, soja, swwetchilisås. Tillsätt purjolök & kålen. Lägg 1 pkt glasnudlar i en skål, häll över kokande vatten så att det täcker nudlarna. Efter ca 4 minuter, spola igenom nudlarna med iskallt vatten & klipp nudlarna med en sax till småbitar. Blanda till sist i nudlarna i färsröran. Smaka av & krydda ev mer.
Öppna paketet med filoeg, dela arken tvärs över så att det blir två högar. Två små ark går åt till varje rulle, pensla med smält smör på ett ark & lägg sedan på det andra över.
Lägg på färsföra, pensla kanterna med smör & vik in dem. Rulla sedan försiktigt ihop till en rulle & pensla kanten med smör så att den fäster & lägg skarven neråt på plåten.
När alla rullarna är klara, pensla med smör & strö över sesamfrön. Grädda enligt anvisningarna på filodegspaketet. Ca 175 grader i 20 minuter -skulle jag tippa på.
Volia!
Servera de frasiga vårrullarna med grönsaker & en dippsås, här med sweet chilisås, soja, färsk riven ingefära, pressad vitlök, pressad lime & apelsinjuice :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar