Måste dela med mig av fredagens mysmiddag. Lyxig men enkel. Jag köpte med mig riktigt fin hängmörad biff från Lund plus lite annat smått & gott till en sallad. Resultatet blev en perfekt ryggbiff med sallad på grillade grönsaker, gorgonzola, blåbär, pinjenötter & en örtvinigrette :)
Must share with you our Friday dinner. Luxurious but simple. I bought the finest dry aged steak with me from Lund, plus some other ingredients to a salad. The result was a perfect sirloin steak with salad of grilled vegetables, gorgonzola, blueberries, pine nuts & a herbvinigrette :)
Fredagens huvudingredienser. Jag är ingen stor köttätare, men ska det vara så ska det banne mig vara fint kött ;)
Pinjenötterna rostades & så gjorde jag en vinigrette med olivolja, rödvinsvinäger, balsamvinäger, honung, örtsalt, nymald svartpeppar & färsk timjan.
Turkisk grön paprika & champinjoner rostades i ugnen med olivolja, lite svartpeppar & örtsalt, ca 10 minuter i 200 grader.
Blåbär & gorgonzola, fin kombo till kött...
Mixad sallad, fint strimlad purjolök, grillade grönsaker, gorgonzola & färska blåbär, finhackad timjan & vinigrette. Absolut lika god som snygg,en improvisation som visade sig bli toppen ;))
Toppade salladen med rostade pinjenötter & saken var biff!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar