Jag bjöd förra helgens middagsgäster på en riktigt smarrig dessert, chokladkaka med hallonmascarpone & hallon. Så sätt igång & baka så har ni världens bästa påsk dessert på G. Kakan bakas med fördel dagen innan & förvaras i kylskåpet & toppas med hallonkräm, hallon & florsocker precis innan servering.
Kladdkaka:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl socker
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull & rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna & häll på smörblandningen. Tillsätt ägg & rör till en slät smet.
2 Smöra & bröa, eller häll kokos i en springform med 24 cm i diameter, täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten & grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (original receptet säger 25– 30 min, men den blir då alldeles för torr). Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
2 Smöra & bröa, eller häll kokos i en springform med 24 cm i diameter, täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten & grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (original receptet säger 25– 30 min, men den blir då alldeles för torr). Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
Hallontopping:
400 g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker
Tina hallonen försiktigt & mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen & rör till en slät crème.
Last weekend's dinner guests a served a really yummy dessert, chocolate cake with hallonmascarpone & raspberries. So go ahead & bake, you will have the best Easter dessert ever!
Chokladkaka: Blanda alla torra ingredienser i bunke...
Smält smöret & tillsätt den hackade chokladen...
Ta av kastrullen från värmen & rör tills chokladen har smält...
Häll i chokladblandningen i bunken & rör om...
Tillsätt ett ägg i taget & rör smeten jämn...
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 15 minuter, håll koll!
Hallonmascarpone: Mixa de tinade hallonen med florsocker...
Röran ska bli jämn...
Tillsätt sedan mascarpone, mix försiktigt så att hela blandningen blir jämn...
Förvara krämen i kylskåpet fram till servering.
Servering:
Bred mascarponekrämen över kakan, dekorera med hallon & pudra över florsocker.
ELLER som jag gjorde, stansa ut små rundlar så det blir små portionsbitar. Toppa med krämen, hallon & florsocker. Ät & njut :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar