Frukost på helgen, med en extra tjock tidning & levande ljus är helt klart veckans mysigaste frukoststund. Vi inledde helgen med nybakade frukostbullar & färskpressad juice :)
Emellanåt försöker jag hitta nya recept på kalljäst bröd. Nu hittade jag ett, som jag justerade en smula & fick de bästa frukostbullarna -so far ;)
Testa själva, degen är lätt att röra ihop kvällen innan det är dags för frukost. Å hur mysigt är det inte med nybakat bröd?!
RECEPT 10 morgonbullar:
0,25 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjölspecial
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet & lös jästen, tillsätt resten av vattnet, honung & salt. Rör sedan i mjölet, degen är fortfarande kladdig när den är färdig bladad. Täck bunken med plastfolie & ställ i kylskåpet över natten. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Breakfast at weekends, with an extra thick newspaper & candlelight is the best. We started the weekend with freshly baked breakfast rolls & freshly squeezed juice :)
När jästen är löst i vattent, tillsätt honung...
Sedan salt & mjöl...
Strö över lite mjöl & täck sedan bunken med plastfolie & ställ i kylskåpet över natten...
Morgonen efter har degen blivit så här stor & fin...
Klicka ut smeten, som är seg & fylld med härliga luftbubblor, till tio bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan i 225 grader i ca 20 minuter...
Under tiden bullarna står i ugnen, fixade vi juice...
Första köksassistenten hjälper till :)
Efter nästan 20 minuter så har det blivit kalas fina morgonbullar i ugnen...
Lägg upp bullarna i en korg eller på ett fat...
Mycket nöjd med resultatet :)
Så himla perfekta & så himla lätta att baka...
Sedan är det bara att äta & njuta av brödet :)
Alfons myser med sin lilla juice mustasch ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar