Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 21 februari 2013

Hemlagad müsli

Jag använder oftast alltid samma basingredienser i min müsliblandning, men försöker varierar några av ingredienserna. Gärna ekologiska produkter. Denna gång blev det detta:

Emma´s müsli:
5 dl dinkelflingor
2 dl hela linfrön
2 dl pumpafrön
1 1/2 dl oskalade sesamfrön
2 dl solrosfrön
1 1/2 dl krossade linfrön
1 dl physalis frön
1 1/2 dl puffad quinoa
1 1/2 amaranthpuffar
gojibär, torkade blåbär & mullbär -efter tycke & smak

I usually use the same basic ingredients in my muesli mix, but try to vary any of them. 


 Ekologiska dinkelflingor från Saltå Kvarn...
 Blanda dinkelflingor, hela linfrön, oskalade sesamfrön & solrosfrön...
 Häll ut blandningen på en plåt...
Mortla ca 2 tsk hel kardemumma...
Blanda kardemumman med 2 msk kallpressad rapsolja, 2 msk vatten & 2 tsk honung & slå över blandningen på plåten. Rosta i ugnen, ca 15 minuter i 120 garder...
 När blandningen svalnat/torkat blanda i övriga ingredienser...
 Nyttiga små bär förhöjer...
Svårare än så är det inte att göra hemlagad müsli & det bästa av allt är att du exakt vet vad den innehåller. Jag äter min müsli till frukost med naturell yoghurt, kanel, frukt & bär :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar