Det är nog fler än jag som är på jakt efter det bästa receptet på en riktigt god & kladdig chokladkaka. Här ett nytt recept för mig. Jag fick ta ut kakan långt mycket tidigare än vad receptet angav för att få samma konsistens som beskrevs. Men den blev riktigt kladdig och riktigt god, men saknade lite seghet -om man nu får vara en smula kritisk ;)
Recept:
3 st ägg 2 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 100 g smör 150 g 70% mörk choklad1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver
Hallon & vispad grädde till servering.
It's probably more than I who are looking for the best recipe for a really good & sticky chocolate cake. I have tried a new recipe. A really god & sticky cake :)
Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt & fluffigt...
Finhacka chokladen...
Smält smöret & rör i chokladen så att den smälter...
Häll i chokladblandningen i äggsmeten...
Blanda...
Rör försiktigt i mjölet...
Häll chokladsmeten i en smord form med ströbröd...
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader. Receptet säger prick 18 minuter, jag gräddade i 12 minuter. Håll koll på hur du vill ha kakan.
Fast bara allra längst ut i kanterna & lös i hela mitten...
MUMS!
Lika god dagen efter då den stått til sig i kylskåpet, men då mer som en smältande tryffel :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar