Självklart grillning denna helgen också ;0) Denna gången grillade vi lammkotletter som legat i marinad hela dagen lång. Tillsammans med grillade grönsaker, tzatziki & hembakat surdegsbröd hade vi vår lördagsmiddag färdig!
Of course bbq this weekend as well ;0) This weekend we grilled lamb chops that been marinade. Along with grilled vegetables, tzatziki & baked sourdough bread, we had our delicious saturday dinner ready!
Marinad, 4-6 lammkotletter (inga exakta mått alls, då jag bara blandar på känn):
Ta en skål & häll i en rejäl skvätt olivolja, hälls sedan i ungefär samma mängd rödvin...
Balsamvinäger...
2 pressade vitlöksklyftor...
Chilifrön, minst 1 tsk (hot ska det vara)...
Örtsalt, ca 1 tsk (betydligt hälsosammare med örtsalt)...
Några rejäla varv med svartpepparkvarnen...
Ca 4 tsk honung...
Ett par kvistar rosmarin, som lättast klipps ner i mindre bitar...
Blanda...
Jag lägger sedan lammkotletterna i dubbla plastpåsar & häller i marinaden. Lägger påsen på en tallrik & vänder den med jämna mellanrum. Står kallt till ca 1/2 timme innan det är dags att grilla kotletterna...
Ljuvliga nygrillade lammkotletter samt morot, paprika & champinjoner -enkelt & gott!
En bit surdegsbröd i frysen fluffades upp i ugnen, som nybakat igen & en tzatziki med både gurka & zuccini...
Lördagens middag :0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar