Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

söndag 11 mars 2012

Toppmiddag hemma hos vår stjärnkock med dam

Alltid när vi är hembjudna till Frida & Daniel så kan man inte annat än att bli förväntansfull. Daniel som är köksmästare på Atmosfär kan verkligen allt det där lilla extra om mat vilket vi älskar. Igår hade vi en lyxig kväll med middag & ädla drycker hos paret, väldigt snabbt hamnade vi i sjunde himlen...

1000 TACK för en fin kväll, ni två rockar! Inlägget bli verkligen en hyllning för ert engagemang & sanna matglädje!

Every time we are invited home to Frida & Daniel, we can not help but be excited. Daniel who is masterchef at Atmosfär can really all that little extra about food that we love.Yesterday we had a lovely evening with dinner & noble drinks with the couple, very quickly we ended up in seventh heaven. 1000 thanks for a nice evening!


Inspirationen står uppradad på hyllor i köket hemma hos våra vänner. Nu ska ni få se på många härliga matbilder från lördagskvällen :0)
Vi inledde kvällen i köket där värden öppnade ostron på löpande band...
Finaste kvalitets ostronen man kan tänka sig...
Tre ostron var serverades på stående fot...
Tillsammans med citron &...
Champagne :0)
Ädla bubblor & ostron är verkligen inte fy skam att inleda en afton med ;0)
Vi hängde i köket & småpratade...
På spisen stod grytorna & puttrade...
Vi satte oss sedan till bords...
Frida hade gjort fina blomster arrangemang i flera glas...
Först ut serverades denna läckra tallrik med tre mumsbitar....
Smörstekt hummer på rostad liten toast med creamfraische, tryffel & dill -vilken smak sensation!
Snyggt & gott! Tryffel blev ett genomgående tema hela kvällen igenom...
Min Daniel (ger tummen upp) & Frida :0)
Rätt nummer två var absolut lika god som nummer ett. Smörstekta havskräftstjärtar med bland annat mangosallad & grön chili samt tryffel & ännu mera champagne!
Smakade exakt lika gott som det ser ut att göra här på bilden...
Konst för ögat...
Daniel dekanterade vin från den stora flaskan som stått & luftats hela dagen...
Härligt spanskt rödvin...
Vi fick ekologisk kyckling från en skånsk gård som rätt nummer tre...
Kycklingen serverades i skummande trattkantarellsås & med tryffel...
Här skivas skånsk hjortfilé upp...
Rätt nummer fyra arrangeras...
Finaste, finaste köttbiten. Just vid dessa tillfällen är jag glad att jag inte valt bort kött helt från mitt matliv ;0)
Hjortfilé, puré på jordärtskocka , rödvinssås & tryffel...
Dags för lite trolleri & magi på menyn...
Det stylades med kolsyreis med hallonsmak, hur kul som helst. Jag tröttnar aldrig på sånt här :0)
Vi fick i samma veva in denna tallrik & ett shotglas med whisky...
I tallriken gömde sig en frisk äppelgelé sorbet, vi slog på whiskyn runt om sorbeten & tände på & blå lågor flammande runt hela rätten. Tyvärr ville det inte fastna på bild :0(
Vi drack den stora flaskan längst ut till vänster ;0)
Frida fixar kaffe :0)
Jag fyller upp med mera vatten ;0)
Finalen värd att dö för! Kan inte beskriva all smaker, men saltad kola, lenaste vanilj- & chokladglass, maräng, rostade pumpakärnor & lakrits var några av smakerna i denna symfoni :0)
Skål & tack för en underbar kväll med många skatt :0)
Kom ihåg: Har ni vägarna förbi Atmosfär är det bara att be kocken (Daniel i detta fall) att spinna loss, ni kommer inte ångra er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar