Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

söndag 25 mars 2012

Örtpannacotta med löjrom

När vi är sugna på löjrom så blir det allt som oftast endast romhängd löjrom serverad med finhackad rödlök, smörstekt bröd & creamfraiche. Igår bestämde jag mig för att testa löjrom på ett nytt sätt, det blev en örtpannacotta. Vi åt rätten som förrätt men nästa gång kommer jag göra att servera den i ännu mindre glas som en aptitretare på stående fot med ett glas bubbel, kanske redan nästa helg ;0)

Recept, 2 glas eller 4-6 snapsglas:
1 gelatinblad
1 1/4 dl mellangrädde
3 krm nystötta fänkålsfrön
knappt 1 dl matlagning/turkisk/grekisk yoghurt
1/2 hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
örtsalt & nymald svartpeppar

Lägg gelantinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med fänkålsfrön, ta kastrullen från värmen & rör ner det urkramade gelantinbladet. Blanda i yoghurt, örter & smaka av med salt & peppar. Häll upp smeten i glas eller små koppar. Låt pannacottan stelna minst i fyra timmar i kylskåpet. Garnera med löjrom, gräslök eller dill & en liten bit bröd.

Swedish luxury roe served with herb pannacotta :0)


Börja med att mortla fänkålsfrön...
Koka upp grädden med den mortlade fänkålen...
Ta av kastrullen från värmen & rör ner gelantinbladet...
Tillsätt örterna & yoghurten, smaka av med salt & peppar...
Häll upp blandningen i två eller flera glas, ställ i kylskåpet minst fyra timmar innan servering...
Servera pannacottan med löjrom, citron, gräslök & smörstekt toast...
Stiligt ;0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar