När vi är sugna på löjrom så blir det allt som oftast endast romhängd löjrom serverad med finhackad rödlök, smörstekt bröd & creamfraiche. Igår bestämde jag mig för att testa löjrom på ett nytt sätt, det blev en örtpannacotta. Vi åt rätten som förrätt men nästa gång kommer jag göra att servera den i ännu mindre glas som en aptitretare på stående fot med ett glas bubbel, kanske redan nästa helg ;0)
Recept, 2 glas eller 4-6 snapsglas:
1 gelatinblad
1 1/4 dl mellangrädde
3 krm nystötta fänkålsfrön
knappt 1 dl matlagning/turkisk/grekisk yoghurt
1/2 hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
örtsalt & nymald svartpeppar
Lägg gelantinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med fänkålsfrön, ta kastrullen från värmen & rör ner det urkramade gelantinbladet. Blanda i yoghurt, örter & smaka av med salt & peppar. Häll upp smeten i glas eller små koppar. Låt pannacottan stelna minst i fyra timmar i kylskåpet. Garnera med löjrom, gräslök eller dill & en liten bit bröd.
Swedish luxury roe served with herb pannacotta :0)
Börja med att mortla fänkålsfrön...
Koka upp grädden med den mortlade fänkålen...
Ta av kastrullen från värmen & rör ner gelantinbladet...
Tillsätt örterna & yoghurten, smaka av med salt & peppar...
Häll upp blandningen i två eller flera glas, ställ i kylskåpet minst fyra timmar innan servering...
Servera pannacottan med löjrom, citron, gräslök & smörstekt toast...
Stiligt ;0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar