Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 15 december 2011

Mozartkulor

En klassiker som jag alltid gör till jul är Mozartkulor. Här hemma är jag ensam om att gilla dem, men vad gör det, fler till mig. Dessa tillverkade jag igår :0)

I always make Mozart pralines for Christmas. I´m the only one how like it here at home, so more for me :0)


Nougat & mandelmassa från Odense...
Enklare att göra än man kanske tror. Rulla små kulor an nougaten & baka in dem i mandelmassan...
Kulor klara för dopp i choklad...
Här testade jag att doppa kulorna på en provsticka i smält 70% choklad, men det går lika bra att använda sig av skedar. Låt chokladen stelna i kylskåpet...
Ett gäng färdiga mozartkulor som förvaras i en tätslutande burk i kylskåpet :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar