Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

söndag 2 oktober 2011

Simply the best

Veckans fredagsmys började på ett soligt Möllan med en öl i handen tillsammans med hela familjen, det kändes som en varm augustikväll, med andra ord varmare än var det var i somras ;0)
Sedan cyklade vi hemåt & ägnade oss åt pasta tillverkning, det blev italienskt fredagsmys :0)

We had a cozy friday evening. We made pasta & just had a lovely time with an Italian touch :0)


Vi snacksade på oliver under tiden som Daniel gjorde pastadegen...
Recept pastadeg: Häll ca 2 dl durumvete & ca 2 dl vetemjöl special i en hög på ett rent bord, gör en liten grop i mjölet & häll i 2 ägg...
Börja sedan försiktigt blanda ihop mjölet med äggen...
Tillsätt lite olivolja av bra kvalitet (här får man känna sig fram 1-2 msk), en gnutta vatten (vi snackar någon msk), konsten är att ha fingertoppskänsla. Degen ska gå ihop & vara elastisk. Låt sedan degen vila i en fuktig handduk i kylskåpet en stund...
Pasta tillverkning: Dela degen i bitar & börja med att köra varje bit en par gånger i pasta maskinen, det ska bli tunna, tunna stycken, sedan är det bara att göra spagetti eller tagliatelle med maskinen... Bra om någon fångar upp pastan...
Daniel är alltid smart & fäster upp lite kökredskap där pastan kan hänga.... Pastan kokas i en STOR gryta med salt vatten ett par minuter...
När pastan vilade i kylskåpet åt vi förrätt bestående av ruccola, basilika, mozarella, soltorkad tomat, olivolja, balsamvinäger & svartpeppar :0)
Färskt surdegsbröd som doppades i olivolja...
Jag gjorde en enkel svampsås a´la minute till pastan. Fräste en halv finhackad gul lök & 1 finhackad vitlöksklyfta i olivolja, tillsatte torkade trattkantareller (som legat i blöt), skivade champinjoner. Svartpeppar, 1/2 buljongtärning (svamp) & en svätt grädde. När pastan var klar blandas såsen & pastan ihop & hälls upp på ett stort fat. Här toppar jag med ruccola :0)
Klart!
På min tallrik med nyriven parmesan & nyrostade pinjenötter -italienskt är simply the best!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar