För ett tag sedan blev jag sugen på att baka något nytt & så fick det bli. Jag tog ett grundrecept som jag använt tidigare till att baka en seg blåbärspaj. Jag bytte ut blåbären mot bananer & choklad vilket blev otippat: FANTASTISKT GOTT! Bra tips inför helgen & super enkla ingredienser som nästan alla har hemma :0)
A while ago I made a LOVELY tenacious cake with bananas and chocolate :0)
Recept: Smält 125 g smör & låt svalna. Vispa 2 1/4 dl socker & 1 ägg vitt & fluffigt...
Blanda 2 1/4 dl vetemjöl & 1 tsk bakpulver, rör ner blandningen i äggsmeten...
Häll i smöret...
Rör meten smidig, den blir blank & kraftig...
Bred ut smeten i en smörad form med löstagbara kanter & skiva över 2 stora baner i cm tjocka skivor...
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme & 10 minuter -här skiljer det sig från ugn till ugn! Jag gräddade min kaka i endast 50 minuter, men satsa på närmare en timme. Ta ut kakan mot slutet av gräddningstiden &...
Strö över 1 grovt hackad dubbel daim & ca 60 g mörk choklad & grädda i någon minut till...
Servera ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass -SÅÅÅ GOTT!
Dagen efter blir kakan mer som konfektyr, också väldigt gott. Annars är det bara att värma portionsbitar av kakan eller frysa in resten :0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar