Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

tisdag 22 februari 2011

Personlig kakleverans

Vår granne har ett bageri & så fort han ser oss ute i trädgården kommer han rusande med bullar & kakor. Nu var det länge sedan vi fått något men i söndags när vi hade trädgårdsdag fick vi två leveranser, först en påse med mixad kompott & lite senare stod han utanför dörren med en bit tårta :0) Jag har då aldrig sett honom springa omkring & dela ut kakor till andra grannar, men det finns kanske någon förklaring varför just vi får så många bakverk. Grannen kanske inte tror att jag kan baka, eller så kanske tycker han att vi borde lägga på oss lite -en feeder, eller så kanske han helt enkelt gillar oss :0) Vad det än är så är vi väldigt tacksamma över en sådan granne :0)

Our neighbor has a bakery, so very often we get cake delivery. We are grateful to have such a neighbor & I'm not late to taste :0)

En påse fylld med winerbröd fyllda som en klassisk kanelbullar (de smakade absolut bäst), kärleksmums, några olika fyllda bakverk, släta bullar & scones... Jag är inte den som är den när en sådan här påse dyker upp, provsmakning måste ske!
Bullen absolut bäst i test, kärleksmumsen var helt oätlig :0(
Kanske en rest från alla hjärtans dag...
Kitschig & snygg hjärtbakelse med jordgubbsfyllning, helt OK, kanske lite väl söt...
Petit choux doppad i mörk choklad ...
Fyllning av vaniljkräm, inget för mig...
Över pyntad tårta...
Smakade över förväntan gott, inte för mycket grädde tillsammans med vanilj & citron :0)
Ja vilken granne va?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar