Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

måndag 24 januari 2011

Lördagens middag

Så där ja, nu funkar det med mina bilder här på bloggen igen :0) Tar & visar er lördagens middag, en rätt som vi hämtat inspiration ifrån Tokyo, en japansk restaurang på Væsterbro i Köpenhamn. Beställer man denna rätt, en slags wook med kött & grönsaker på Tokyo så tillagas den direkt vid bordet, vad den heter? Kommer inte ihåg, men vi gör den här hemma på en höft & väldigt gott blir det :0)

Translation: Finally it works with my pictures here again :0) Last saturday we made a dish inspired from Tokyo, a japanese restaurant in Copenhagen. I don´t know the name of the dish, but it´s taste delicious :0)

Innan maten blev det en gin & tonic till Daniel & en dry martini till mig!
Daniel började pyssla med maten, själv softade jag lite i soffan, snackade telefon & sippade på min drya :0)
Till denna rätt behövs oxkött, här fint skuren oxfilé som vi hade över i frysen. Lättast att skiva tunna skivor gör man när köttet fortfarande är halv fryst.
Kinakål, svamp, färsk ingefära, vitlök, gul lök, paprika, morot & vattenkastanjer var grönsakerna som vi använde...
Det som sätter piff på rätten är Saké, kalv/ox fond, japansk soja & vatten...
Vi använde mandolinen till dem fasta grönsakerna, blir tunt & krispigt. Här skivas löken & vitlöken...
Delade svampen med händerna...
Moroten blev skivad med mandolinen...
Blev lite omvända bilder här, först steker man köttet i olja på hög värme, sedan i med lök, vitlök & svamp. Sedan dem övriga grönsakerna...
Det möra köttet börjar få färg...
Ingefäran rivs fint på rivjärn direkt ner i wooken... En skvätt av alla vätskor, först ska bli lite simmigt på botten, men det ska sedan koka in. Här måste man smaka sig fram vad man vill ha mer av!
Sedan häller man i glas eller risnudlar som har runnit av efter ha legat i ett vatten.
När man tycker att wooken smakar fint häller man till sist ner den hackade kinakålen. Häll upp i portionsskålar...
Häll upp varsin äggula i en liten skål...
Wooken äts allra bäst på japanskt sätt, ur en djup skål med pinnar...
Häll i äggulan...
i wooken & rör sedan om! Ät & njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar