För tillfället äter vi knappt något bröd alls här i huset, men frysen måste fyllas & som terapi blev det ett hälsobröd med vinbär i helgen. Har tidigare delat med mig av detta recept som jag varierar innehållet i, denna gången blev det vinbär :0)
Healthy bread with red currant :0)
Recept: Smörj en brödform med smör & strö i sesamfrön (jag använder oskalade)...
Häll 5 dl dinkelmjöl, 2 dl havregryn, 1 dl linfrön, 1 dl hackade ekologiska aprikoser, 1 dl grovt hackade nötter (jag använder oftast mandel, men denna gången blev det solrosfrön & pumpakärnor), 2 tsk bikarbonat & en nypa havssalt i en stor skål...
Tillsätt 4 dl naturell yoghurt & 3 msk honung...
Riv i ett äpple...
Denna gången tillsatte jag vinbär, direkt från frysen...
Jag rullade vinbären i mjöl precis innan jag till sist vänder ner dem i degen...
Klicka ut degen i formen...
Strö över frön...
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter (täck ev över brödet mot slutet så att det inte bränns).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar