Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

måndag 15 november 2010

Flygande Jacob

Igår gjorde vi en av 80-talets parad rätter Flygande Jacob. Ungefär en gång om året blir det denna anrättning som andas nostalgi, denna gången med jasminris, annars kör vi hör på råris & fullkornsris här. Vispgrädden är iallafall utbytt mot matlagningsgrädde, så den är något hälsosammare. Jag gillar denna rätten what so ever, härligt 80-tal en söndags kväll :0)

Translation: Sunday we made Flygande Jacob for dinner, the name of this dish -if I translate: Flying Jacob :0)
Anyway, in the 80´s this was a really popular dish, it´s chicken, bacon, banana, cream with chihi sause & peanuts. About once a year we eat F.J., the taste of 80´s is just great :0)

Köpte en ny grillad kyckling på ICA som vi plockade av köttet från & la i en gratäng form.
Daniel stekte två paket bacon.
Efter stekningen fick baconet vila på hushållspapper, så att allt överflödigt fett försvinner.
Två förpackningar med matlagningsgrädde blandades med...
chilisås, tabasco, nymald svartpeppar & örtsalt.
Över kycklingen skivades två bananer, sedan hälldes såsen på & till sist toppades hela anrättningen med bacon. Gratineras i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Under tiden gjorde jag en sallad med avocado som huvud ingrediens.
Flygande Jacob redo att serveras.
Riskokaren var het för några år sedan hemma hos oss, den står numera i ett skåp & används ytterst sällan, men är helt oslagbar för riskokning när det gäller jasmin ris.
Riset blir perfekt klibbigt :0)
BÄSTA TIPSET! Jordnötter hör till Flygande Jacob MEN är man allergisk mot jordnötter som jag är, använder vi istället rostade & saltade Sojaböner som är ett super bra alternativ för allergiker, dessa kommer från GoGreen :0)
Serverat!
Strör till sist dem rostade soja bönerna över kycklingen, helt perfekt anrättning & SÅÅÅ GOD!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar