Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

fredag 28 maj 2010

Svamp & ost paj

Jag har lagat en paj som ska med till Danmark, tanken är att det är skönt att ha något som är färdig lagat när vi kommer fram. Det blev en Emma klassiker, paj med champinjoner, kantareller & stark ost & självklart i ett grövre pajskal. Vi får hoppas den smakar mums när vi senare kommer fram idag. Nu tror jag inte att det finns någon uppkoppling dit vi ska, men jag ska fota i massor & bloggar när vi kommer hem igen på söndag kväll. Trevlig helg önskar jag alla :0)

Recept: Svårt att få tag på färska kantareller så här års, fick bli på burk - 1 st.
Hacka en rödlök el gullök & 2-3 vitlöksklyftor.
Skiva rejält med färska champinjoner, dem krymper så när de steks.
Paj skal: 120 g smör blandas med 2 dl dinkel fullkornsmjöl, 2 dl havregryn, 1 nypa salt & ca 2 msk iskallt vatten. Forma till en deg med händerna & tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader ca 12 minuter.
Tricket jag visat tidigare, kläm fast kanterna med ugns folie innan den förgrädda, då kasar nämligen inte kanterna ner innan den ska fyllas.
Börjar med att strö stark extra lagrad prästost i botten på pajskalet.
Svampen & löken steks med svartpeppar & salt innan den kommer i pajskalet, ta ej med vätskan som blir över från svampen vid stekningen.
Sedan på med ett lager ost till.
Äggstaning av 3 ägg & en förpackning kaffe grädde, krydda med riven muskotnör, svartpeppar, salt & mycket persilja.
Redo att hällas över pajen.
In i ugnen ca 35 minuter i 175 grader.
Klar :0) Hoppas den är lika god som den brukar vara, serveras med en stor fluffig sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar