Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

tisdag 17 november 2009

Fina fisken blir burgare

Min älskade bakmaskin agerar också kvarn utmärkt
Potatis- & morotsstavarna klara för ugnen
Läcker fiskburgare serverad ;0)

I lördags gjorde vi fantastiskt goda fiskburgare på torsk & lax med hemgjord dressing, potatis- & morotsstavar. Det enda som det fuskades med var färdigköpt bröd... Lagom lyxig mat som är enklare än man tror ;0)

Fiskburgare 2 pers:
Ca. 300-400 g mald eller väldigt finhackad fisk, vi valde torsk & lax.
Tillsätt 1 ägg
Salt, nymald vitpeppar & finhackad gräslök. Stek på medelhög värme ett par minuter på varje sida.

Dressing:
Bostongurka, finhackat äpple & rödlök som blandas förslagsvis med turkisk yogurt & lite majonäs. Salt & peppar, dressingen ska bli fast.

Potatis- & morotsstavar:
Skär potatis & morötter i stavar & lägg i ugnsfast form, slå över rikligt med kallpressad rappsolja & krydda med farinsocker, örtsalt, nymalen svartpeppar & grillkrydda. Baka i ugn på 225 grader tills det bubblar ordentligt i oljan och potatisen känns krispig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar