Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 5 april 2012

Romgravad lax

Japp, då var laxen gravad också. Denna gången blev smaksättaren Captain Morgan vilket vi tror kommer bli super gott ;0)

Recept romgravad lax:
400 - 500 g lax med skin (den ska gärna ha varit fryst i minst ett dygn)
Blandning med 1/2 dl socker, 1/4 dl salt & ca 1-3 tsk med rosé- & vitpeppar
Dill & rom, eller den sprit du har hemma.

Häll saltblandningen över fisken, skvätt över spriten & häll på rejält med hackad dill. Täck över & låt stå kallt i ca två dygn. Den blir knappast inte sämre om den får stå längre.

So is easter salmon well prepared, this time we flavored with rum, nice :0)


Häll över kryddblandningen över laxen...
Rejält ska det vara...
Droppa över rommen...
Rom är grejen i år ;0)
Häll över rikligt med hackad dill & täck sedan över, låt stå kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar