I fredags blev jag sugen på något friskt & fräscht, säkert med tanke på det vackra vårvädret. Efter en titt i skåpen improviserades (så som nästan alltid i vårt kök) en ganska så exotisk kycklingsallad som blev toppen god. Ungefär så här gick det till för den som vill testa ;0)
Marinera kycklingfiléer (delade en gång på längden) ett par timmar i kylskåpet:
Blanda ihop ett par matskedar rapsolja, en skvätt balsamvinäger & en skvätt rödvin, 1 pressad vitlöksklyfta, färsk riven ingefära, 2-3 tsk honung, svartpeppar & örtsalt.
Blanda sedan dressingen till salladen (cirkamått):
2 msk raps el majsolja
5-6 msk sweetchilisås
saften av 1 pressad lime
2-3 tsk honung
några droppar sesamolja
ett par cm färsk riven ingefära
örtsalt & svartpeppar
Last friday, I was hungry for something fresh & clean. After a look in the kitschen I improvised (as almost always in our kitchen) a rather exotic chicken salad that was super good. It looked like this...
När det är dags att fixa ihop salladen, börja med att rosta pinjenötter, pumpfrön & sesamfrön...
Låt fröna svalna på en tallrik...
Stek sedan kycklingfiléerna runt om & lägg i en ugnsfast form & grilla ca 10-15 minuter i 200 grader.
Skär upp grönsaker, tex zuccini, champinjoner, paprika & purjolök :0)
Stek zuccinin i olivolja & sedan resten av grönsakerna var för sig & lägg tillbaka på tallriken...
Skär upp gurka & någon frukt, jag tog vindruvor & limeklyftor...
Använd gärna lite djupare tallrikar. Grunda med valfri sallad...
Dekorera exempelvis kanterna på tallriken med zuccini & strö över gurkan & vindruvorna...
Lägg på de andra grönsakerna & klyftad apelsin + saften...
Toppa med varm skivad kyckling, lite dressing, frön & limeklyfta...
Ställ fram dressingen på bordet för den som önskar mer, ät & njut :0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar