Vardags wook
Med jämna mellanrum återkommer samma maträtter på vardagarna. Måndag blev det en kyckling wook, varierar innehåll efter vad som finns hemma i skåp & kyl. Denna gång var fullkornsnudlarna slut men längst inne i skafferiet hittade jag lite risnudlar liggandes, ungefär på så sätt baserar jag innehållet i wooken på. Lätt, snabbt (om man tar sig tid att hacka grönsaker, annars river jag dem grovt på rivjärnet) & nyttig vardagsmat :0)
Recept efter behag: Dela champinjoner.
Skär morötter i tunna stavar, skala en bit färsk ingefära & skär några klyftor lime.
Hacka ett par stycken vitlöksklyftor.
Skär zuccini & paprika i stavar & dela sockerärtor & färsk ananas.
Skär kyckling filéerna i mindre bitar.
Dessa tre flytande ingredienser + vatten hamnar i dagens wook.
Ingen wook panna för tillfället, blir en till nya spisen som är beställd -LÄNGTAR!
Börjar med att fräsa kycklingen på hög värme.
Tillsätter sedan champinjonerna, den hackade vitlöken & river ner ingefäran. Salta & peppra.
Häller ner lite japansk soya.
Sedan sweet chili sås, hur mycket? Efter tycke & smak.
Några droppar sesam olja, viktigt att inte överdosera.
Allra sist häller jag ner paprika, zuccini, sockerärtor & ananasen.
När wooken går klar, lägg risnudlarna i en STOR skål.
Slå över kokande vatten så nudlarna täcks. Låt stå i ca 3 minuter.
Häll av nudlarna & skölj i kallt vatten. Klipp dem sedan med en sax för att få mindre bitar. Vänd sedan ner nudlarna i wooken & rör om.
Slå upp & servera på ett STORT fat, toppa med limeklyftor.
Mums fillismasken är allt jag säger, utmärkt att piffa upp en måndag med :0)
Ät med pinnar, förhöjer hela känslan + att man inte slänger i sig maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar