Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

söndag 3 januari 2010

Pizzadag

Här i huset är vi slitna efter helgens alla fester. Vad frestar bättre då än en pizza :0)
Rester av överblivna ostar från glöggparty´s + champinjoner, luftorkad skinka, purjolök, sås, oregano... Låter det smaskigt? Kolla här!
Receptet är enkelt & snabbt, perfekt när man vill äta något som kan anses vara skräpmat men sim salabim förvandlas i ditt kök till gourmet mat :0)


Pizzadeg: Smula 25 g jäst i en skål & slå över 3 1/2 dl fingervarmt vatten, rör tills jästen är löst. Tillsätt 1 tsk salt, 4 dl vetemjöl, 2 - 3 dl durumvete. Arbeta degen tills degen är blank & fast, jäs 30 min. Arbeta degen smidig & elastisk. Kavla ut degen. Jag kavlar den direkt på ett oljat smörpapper så stor att den täcker en plåt. Täck med valfri fyllning, grädda 15 min i 225 grader. Simple as that :0)
Rester av ostar & parmaskinka, perfekt till pizza fyllning.
Champinjoner skivas, inte allför tunna -de krymper i ugnsvärmen.
Färsk ananas blir ett friskt inslag.
Blank, smidig deg redo att kavlas ut...

på oljat smörpapper.
Ketschup i botten med oregano, blandade ostar, champinjoner, purjolök & ananas blev kvällens pizzafyllning.



Direkt ur ugnen, doftar ljuvligt...
Toppas med ruccola & parmaskinka. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar