Johanna´s polka knäck
Knäck tillhör kanske inte mina favoriter vad det kommer till tillagning, slabbigt & kladdigt. Men ett julegotte bord utan knäck går inte! Istället för mandel så använder jag polkagris karameller & lite perpparmynt´s olja i mina, överraskande god smak kombination.
• 2 dl strösocker
• 2 dl ljus sirap
• 2 dl grädde
Blanda i kastrull, koka till 120 grader.
• 1 dl poklagris karameller i små bitar
• 3-5 droppar pepparmynt´s olja
• 1 msk smör
Blanda i knäcksmeten & häll upp i knäckformar.
Mindre chans att misslyckas blir det om man använder termometer under koket, knäcken ska bli 120 grader.
Passa noga så det inte bubblar över hela spisen eller bränner i kastrullen.
Mortla polkagris karamellerna så är det enkelt att få dem i små bitar.
Inte lika kul, som klister...
Slapp blir det när man fyller formarna också... Men värt allt slit, smakar ljuvligt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar