Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

måndag 19 augusti 2013

Mammas marängbakelse

På 80-talet åt vi dessa marängbakelser vid alla festliga tillfällen, barndomsnostalgi. De är lätta att baka, glutenfria & laktosfria. Bakar du dessa kommer gästerna garanterat att bli imponerade ;) Jag har faktiskt bakat de några gånger under sommaren, men istället för grädde som mamma alltid fyllde dem med så fyller jag de med en finare vaniljglass & säsongens bär :)

Recept till 8 st marängbakelser:
4 äggvitor
4 dl florsocker
Vispa kraftigt i en kvart. Klicka upp i pappersformar & grädda i 40 minuter i 125 grader. Ta ut plåten ur ugnen. Vädra ur värmen ur ugnen & förvara sedan marängerna i ugnen tills de ska ätas. Vid servering är det bara att lyfta av toppen av marängen med hjälp av en tesked & fylla med glass & bär, lägg sedan på marängtoppen & pudra över med florsocker.

In the 80's we had these meringue pastries at all partys, childhood nostalgia. They are easy to bake gluten-free & lactose-free. Are you making these your guests will for sure be impressed ;) I have actually baked them a few times during the summer, I fill them with a fine vanilla ice cream & fresh berries :)

Recipes to 8 meringue pastries:
4 egg whites
4 cups powdered sugar

Whip powerful for fifteen minutes. Click into paper tins & bake for 40 minutes at 125 degrees. When serving, just lift off the top of the meringue using a teaspoon & fill with ice cream & berries, then place the meringue top and dust with icing sugar with.


 Äggvitor & florsocker.
 Efter en kvart så har det blivit en hård & vit maräng.
Klicka upp marängen i färgglada formar & grädda
Fyll marängerna med vaniljglass & säsongens bär, pudra över med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar