Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

onsdag 27 november 2013

Mumsiga favoriter till glögg festen

Advent & första december närmar sig med stormsteg. Vi körde redan årets första glögg mingel i helgen. Ost serverad på traditionellt vis med pepparkakor & marmelad i all ära, men det är kul att kunna snittsa till det. Vill tipsa om två favoriter, en ny & en gammal.
Det ena är en varm brie med mandel & torkad frukt & det andra är ett ost flan med med färska blåbär & päron. Hur gott som helst :)

Advent & December is fast approaching. We had this year's first mulled wine mingling party last weekend. Cheese served in a traditional (swedish) way with gingerbread & jam are all ok but it's fun to serve some surprises. Want to recommend two favorites, one new & one old.
One is a warm brie with almonds & dried fruit & the other is a cheese flan with fresh blueberries & pears.



 Min egna kreation, ostflan.
Rulla ut ett färskt smördegsark på en plåt med bakplåtspapper & kavla ut smördegen något. Strö över rikligt med riven västerbottenost. Grädda i 210 grader i 10-15 minuter. Strö över tunt skivade saftiga päron & färska blåbär, lägg upp flanet på ett fat & dela i mindre bitar eller låt gästerna själva dela till lagom stora mumsbitar. Snyggt & fantastiskt gott :)
Att servera en hel varm brie är ingen nyhet men är alltid värt att påminna om för den som ännu inte provat.
Låt en hel brie tårta ligga framme ett par timmar innan tillagning. Lägg osten i en ugnsfast form,  gärna lite mindre rund. Strö över hackad mandel (el nötter) & hackade ekologiska aprikoser & fikon, toppa rejält med flytande honung. Kör sedan osten i ugnen, ca 150-170 grader i 20-35 minuter. Servera denna ostbomb med olika kex & pepparkakor, garanterad succé :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar