Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 2 maj 2013

Grillade baby ribs

Idag bjuder jag på en riktig grill klassiker som äts med fingrarna, baby ribs med glaze :)

Today, I give you a real barbecue classics, baby back ribs with glaze :)


 Börja med att koka ribsen i en stor gryta full med vatten, ca 1 flingsalt, 7-8 svartpepparkorn, 3 lagerblad, 1 delad gul lök, 4 delade vitlöksklyftor. Låt koka 1 - 1 1/2 timme. Ta upp köttet & lägg det på en tallrik & torka lätt med hushållspapper.
 Gör glazen under tien som köttet kokar.
Blanda: 
1 dl ketschup
1 dl japansk soja
1 dl farinsocker
1 dl mjuk honung
4 pressade vitlöksklyftor
1 rejäl bit med färsk riven ingefära
några stänk tabasco
 Pensla glaze över hela köttet & låt stå en stund, gärna över natten om tid finns.
Grilla köttet på varmaste delen av grillen, någon minut på varje sida, passa noga så att det inte bränner för mycket.
 Lägg sedan köttet vid sidan av värmen, pensla hela tiden på med mer glaze efter varje vändning. Lägg gärna på lock över grillen.
Grilltiden är ca 20-30 minuter. 
 Servera exempelvis med tomat/lök sallad med rödvinsvinäger, olivolja, salt & svartpeppar samt grillade champinjoner & zuccini.
Försvinnande gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar