Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

tisdag 29 maj 2012

Beer-can chicken

Vi har helt snöat in på att grilla beer-can chicken. Första gången vi grillade det så gjorde vi det med en ölburk men nu så har vi avancerat & införskaffat oss en schyst behållare från Weber. Detta kanske låter mer avancerat än var det egentligen är, men testa för det är fantastiskt gott, impar på gästerna plus att tillbehören är lätta att variera. Hos Arla kan du få fler tips på tillbehör, spana in deras recept på mumsiga kalla såser som passar super bra till grillat eller varför inte andra roliga kyckling recept. Variation förhöjer mina vänner, säger en som bara grillar kyckling för tillfället ;0)

We have completely snowed in on grilledl beer-can chickenThe first time we grilled it we did it with a can of beer, but now we have advanced & using  a special container from Weber. This might seem more advanced than it actually is, but do not be afraid to try this for it is absolutely delicious & can be served with various salads and sauces. Check out Arla's recipes for yummy sauces that go well with grilled :0)


 Hålet i behållaren fylls vi med öl. Denna gång använde vi också färska örter som smaksättare, citrontimjan, röd basilika & ananas salvia...
 Sedan träs en hel kyckling med skinnet på över behållaren med öl...
 Kycklingen har legat i marinad i ett par timmar innan grillningen...
 Vi grillar på kol grill, tiden är beroende på hur man grillar den. Indirekt (ca 1 timme, 45 minuter) eller direkt (1 timme 10 minuter). Här har vi den färdiga kycklingen...
 Super het & hur mör som helst delas den sedan upp...
 Bulgursallad med grillade grönsaker & mozarella är ett trevligt tillbehör...
Möraste kycklingen, här serverad med bulgur sallad, grillade grönsaker & majskolv samt kall sås :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar