Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 3 mars 2011

Soppa & nybakat bröd

Vi har provat att börjat laga mat efter matsedel på veckorna, skönt, praktiskt & billigare -tycker vi för tillfället ;0) Igår åt vi soppa med färsk tortellini & nybakat Ciabatta bröd. Brödet behöver bara jäsa en gång vilket underlättar, men har man det körigt så kan man baka ut ett kalljäst bröd eller bara köra på köpt bröd. Värmande soppa är enkelt till middag mitt i veckan :0)

Yesterday we had soup with fresh pasta & Ciabatt bread for dinner :0)


Ciabatta receptet kommer från Leila´s A piece of cake...
Recept 6 bröd: Smula 25 g jäst i en bunke & rör ut med 3 dl ljummet vatten. Tillsätt 2 msk olivolja, 2 tsk salt, en nypa socker, 2 dl durumvetemjöl & 4 1/2 dl vetemjöl special. Arbeta degen i ca 15 minuter.
Häll upp degen på en oljad plåt, forma till en rektangel ca 2 cm tjock.
Jäs degen under bakduk i ca 30-40 minuter.
Dela degen på plåten till 6 stycken bitar & separera dem lite ifrån varandra. Fukta bröden lite lätt med vatten & grädda i mitten av ugnen, 250 grader i ca 10 minuter.
Härligt Ciabatta bröd på ett kick :0)
Min onsdags soppa på en höft: Hacka 3 morötter, 1-2 palsternackor, en bit zuccini, 1-2 turkiska paprikor...
Finhacka 2 gula lökar, fräs sedan löken i en gryta med olivolja, tillsätt morot & palsternacka, 2 ekologiska grönsaks buljongtärningar & 1,5 liter vatten. Låt koka i ca 10 minuter...
Färsk färdigköpt pasta med ricotta & basilika fyllning kommer lyfta soppan...
Efter de första 10 minuterna häll i paprikan, zuccinin & en näve med djupfrysta ärtor & ett par varv med svartpepparkvarnen, låt koka ytterligare 2 minuter innan pastan hälls i & kokas de 2 sista minuterna.
Färdig grönsakssoppa med tortellni :0)
Delade brödet i lite mindre bitar till soppan...
Riv parmesan över soppan...
Soppa + bröd är en toppen kombination :0)
Parmesanosten förhöjer smaken på soppan med pasta. En skön & enkel middag :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar