Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

tisdag 16 november 2010

Favorit recept: Hälsobröd

Har bakat ett av mina favorit bröd, hälsobröd. Det som jag gillar med detta bröd är att det går att variera i oändlighet, är nyttigt, saftigt & prefekt att frysa in i skivor. Har delat med mig receptet innan, men påminner er igen om ett fantastiskt bröd :0)

Recept 1 bröd (använd gärna ekologiska ingredienser i den mån det går):
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl (Jag mixar ibland lite olika mjölsorter, denna gången dinkel & grovt rågmjöl special)
1 dl linfrön
1 dl russin (själv är jag inte så förtjust i russin i bröd, så jag hackar istället ner ekologiska aprikoser)
1 dl grovt hackade nötter (jag använder ekologisk mandel & ibland mixar jag också i pumpafrön)
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st äpple
Ett par matskedar valfria frön till topping.

Translation: I have baked one of my favorite bread, healthy bread. Like it so much because I vary the ingredients, it´s healthy, juicy & I can freeze it in slices. I have shared this recipe with me before, but have to remind you again, BAKE THIS BREAD!
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, 1 rivet skalat äpple & honungen.
Jag har så himla mycket vinbär i frysen, så jag mjölade ca 1 dl vinbär som jag allra sist vände ner i smeten.
Smöra en brödform & strö i valrfria frön, jag använde denna gång oskalde ekologiska sesamfrön.
Häll ner smeten i formen & toppa med valfria frön, här solrosfrön.
Grädda på nedersta valsen i 175 grader i 80 minuter. Kontrollera brödet med en provsticka -är den torr är brödet klart. Ibland kan brödet behöva täcka sista halvtimmen så det inte blir bränt.
När brödet fått v ila en stund i formen, slå upp brödet på en ren kökshanduk & vira in, låt svalna.
Provsmakning till kaffe med nybakat ljummet bröd -MUMS! Resten skivade jag upp & frös in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar