Omelett på alla möjliga vis är en klassiker hemma hos mig. Omelett kan både bli en lunch eller middagsräddare som funkar både varm som kall. Ikväll blev det just en omelett, imorgon kommer resterna agera lunch, lite som att koka soppa på en spik. Själv uppskattar jag vegetariska omeletter mest.
Omelet in every possible way is a classic in my home. Omelette can both be a lunch or dinner savior who can be served both hot & cold. Tonight it was a dinner, tomorrow lunch. I appreciate vegetarian omelets most.
Recept: Dela & strimla en 1/2 sköljd purjolök...
Finhacka en vitlöksklyfta.
Fräs de bägge lök sorterna i olivolja...
Riv en 1/2 zuccini på den grova sidan av rivjärnet & finhacka en par kvistar bladpersilja, direkt ner lägg i en skål...
Häll äggsmeten över den mjukstekta löken...
Dela bitar av någon ädelost, till exempel den som ligger & skräpar i ett örn inne i kylskåpet ;) Eller riv lite lagrad ost...
Lägg på osten & ställ in pannan i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter...
Fast men också krämig omelett, god både varm & kall.
Lunchmacka: Ta ett stort tortilla bröd, lägg på sallad, en bit omelett & toppa sedan med valfria grönsaker -slå ihop & ät direkt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar