Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

fredag 7 juni 2013

Grillad polenta

Helgens grilltips: Grillad polenta. Super gott tillbehör till grillat. Det man ska tänka på är att det tar några timmar att förbereda, så polentan hinner stelna innan den ska grillas. 

This weekend's bbq tips: Grilled polenta. What you should consider is that it´s takes a few hours to prepare, so the polenta has time to solidify.


 Jag använder lite lite olika sorter, denna gången polenta från Risenta.
 Jag gjorde en grundsats, koka upp 7 1/5 dl vatten med en grönsaksbuljongtärning. Tillsätt 1 1/2 dl polenta under vispning. Det gäller bara att följa anvisningarna på paketet.
 Rör konstant under ca 6 minuter, det blir som en gröt.
 För att piffa polentan ytterligare är mitt tips att tillsätta parmesan. Riv knappt en dl parmesanost...
 Rör i osten så den smälter när polentan kokat klart.
 Häll upp i en oljad form.
 Täck över med plast & ställ kallt i kylskåpet ett par timmar innan det är dags för att grilla. Den klarar sig fint ett par dagar i kylskåpet.
Skär polentakakan i skivor & droppa över lite olivolja, sedan är det bara att grilla!
Ringla gärna över lite honung innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar