Blå/gul middag på Sveriges nationaldag med gul polenta & blå björnbär. Just denna improviserad rätt föll mig helt i smaken, grillat, salt, krämigt, färgstarkt, fylligt & oväntat. Tror jag kommer bjuda kommande gäster på denna rätt :)
Blue/yellow dinner at the Swedish National Day with yellow polenta & blue blackberries. Just this combo I´m satisfied with, bbq, salty, creamy, rich, ccolorful & unexpected. I will definitely make this dish for some dinner guests :)
Börja med kycklingmarinaden: Häll ca 1 /2 dl olivolja i en skål +...
Saften av en lime & 1/2 citron + zest...
En skvätt soja...
3 pressade vitlöksklyftor...
Finhacka en bunt med färsk oregano...
En rejäl nypa havssalt & många tag med svartpepparkvarnen...
Dags att lägga kycklingen i marinaden, putsa den lite först bara...
Lägg kycklingen i dubbla påsar & slå över marinaden...
Lägg påsen i kylskåpet minst ett par timmar, vänd på påsen lite då & då...
Grilla sedan kycklingen & strö över färsk oregano...
Sallad: Grunda ett fat med valfri sallad, skiva över grillade nektariner (gnugga bort skalet först), strimlad purjolök, bitar av rumstempurerad gorgonzola & björnbär. Vinigrette med olivolja, rödvinsvinäger, honung, färsk oregano, salt & svartpeppar.
Trevligt & prisvärt vardagsvin ;)
Grillat kycklinglår, grillad polenta med en touch av honung & sallad med björnbär, grillad nektarin & gorgonzola :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar