Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

fredag 7 juni 2013

Grillad kyckling med polenta, björnbär & gorgonzola

Blå/gul middag på Sveriges nationaldag med gul polenta & blå björnbär. Just denna improviserad rätt föll mig helt i smaken, grillat, salt, krämigt, färgstarkt, fylligt & oväntat. Tror jag kommer bjuda kommande gäster på denna rätt :)

Blue/yellow dinner at the Swedish National Day with yellow polenta & blue blackberries. Just this combo I´m satisfied with, bbq, salty, creamy, rich, ccolorful & unexpected. I will definitely make this dish for some dinner guests :)


 Börja med kycklingmarinaden: Häll ca 1 /2 dl olivolja i en skål +...
 Saften av en lime & 1/2 citron + zest...
 En skvätt soja...
 3 pressade vitlöksklyftor...
 Finhacka en bunt med färsk oregano...
 En rejäl nypa havssalt & många tag med svartpepparkvarnen...
 Dags att lägga kycklingen i marinaden, putsa den lite först bara...
 Lägg kycklingen i dubbla påsar & slå över marinaden...
 Lägg påsen i kylskåpet minst ett par timmar, vänd på påsen lite då & då...
 Grilla sedan kycklingen & strö över färsk oregano...
 Sallad: Grunda ett fat med valfri sallad, skiva över grillade nektariner (gnugga bort skalet först), strimlad purjolök, bitar av rumstempurerad gorgonzola & björnbär. Vinigrette med olivolja, rödvinsvinäger, honung, färsk oregano, salt & svartpeppar.
 Trevligt & prisvärt vardagsvin ;)
Grillat kycklinglår, grillad polenta med en touch av honung & sallad med björnbär, grillad nektarin & gorgonzola :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar